1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

Нашенци в Мадрид: "Без партии и политици!"

Дискусия в 'Българи в Испания', започната от Krasen Markov, 21 Окт 2015.

Tags:
 1. Krasen Markov

  Krasen Markov Administrator

  Властта да включва само специалисти, поискаха българите в Испания
  [​IMG]
  Български емигранти се събраха на митинг пред посолството ни Мадрид вчера по обяд и скандираха срещу участието на „партии и политици“ в изборите. Нашенците се организираха във фейсбук. „Всеки може да си направи плакат срещу партийната система, нека да се размърдаме“, гласеше съобщението на гражданското сдружение в мрежата.

  Сред организаторите на събитието е Петя Вълчева, която е амбицирана да спечели повече емигранти за революционната кауза „Без партии и политици“. Най-хуманното представителство в управлението на обществото и държавата трябва да е професионалното, а не политическото, твърдят привържениците на нестандартната идея.

  Според участници в събитието умните и можещите специалисти трябва да ръководят държавата и да предлагат идеи, а не партиите, които трябва да бъдат окончателно елиминирани. Чрез професионален изборен кодекс трябва да се избират само професионалисти от всички браншови професии и гилдии. Така най-изявените в своето поприще личности да поемат властта!

  Идеята е хората да се организират по професионални браншове, всеки бранш да излъчва свой представител (учители, лекари, земеделци, миньори и т.н.), т.е. да се създаде управление само от специалисти. Всички постове ще се излъчват от представителите на професионалните браншове с пряк и явен вот. Така отговорността ще се носи солидарно, гласи идеята на българите зад граница.

  „Народът ще взима пряко участие в държавните дела, ще избира и сваля по всяко време своите избраници! Така ще направим народа си по-социално ангажиран, по-заинтересован, по-отговорен“!, пише в комюнике на организаторите.

  Петя Пеловска-Тодорова, Испания, BIG5.BG
   

Сподели Страницата