1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

Цели на национален протест

Дискусия в 'Идеология', започната от Konstantin Mihov, 23 Окт 2015.

 1. Konstantin Mihov

  Konstantin Mihov Administrator

  Какви ще са нашите искания към депутатите които задължително те трябва да изпълнят?Нека във тази тема всеки дава идеите си за да не казват медиите че просто сме се събрали на поредния лумпенски протест и не знаем какво искаме!Всички тези наши искания ще настояваме депутатите да приемат във парламента под формата на закони за да не могат да отбият номера като кажат примерно че мислят по въпроса или че обсъждат нашите идеи.

  От мен следните:

  1.Въвеждане на ПИК(професионалния изборен кодекс).
  2.Въвеждане на Швейцарската система за референдуми, референдуми ще могат да се организират със събиране на 50000 подписа.Референдума има силата на закон и задължителен характер за избраниците на народа.
  3.Разпускане на партиите след приемане на промените и организиране на нови избори със новата система.
  4.Разпускане на сегашната съдебна система(съдии, прокурори, и тн.) и избор на нови хора във съдилищата чрез явни обществено организирани конкурси.
   
  Radi Chuhlev и Krasen Markov харесаха това.
 2. Да бъдат прекратени грабителските договори с всички чуждестранни концесионери, които зловредят на
  националните интереси на България;
  Да излезе България от ЕС и НАТО;
  Да няма чужди войски на българска земя, което ни превръща в окупирана страна и мишена за противниците на окупаторите ни;
  Да бъде направена пълна ревизия на така наречения Преход от 89 г. до днес (всички подписани договори, концесии, приватизация (Което доведе до отчайващото състояние на държавата и нейните граждани);
  Никакви субсидии за частни енергийни производители. (Например защо да се субсидира енергията от ВЕИ, когато тя е в пъти по-скъпа.);
  Да се забранят всички НПО с външно финансиране, които като чужд агент в българското общество предизвикват разложение, противопоставяне на различни нива (етнически, верски…) и водят до унищожаване на българската държавност.
  (Има и още)
   
  Antoaneta хареса това.
 3. Antoaneta

  Antoaneta New Member

  Когато всяка професионална сфера (отрасъл, съсловие) издига собствени компетентни кандидати по принципите на ПИК - референдумът може да съществува като опция, но помислете - такава опция няма да е често необходим при избори в отраслово структурирано общество, тъй като всеки и по всяко време има достъп и отговорности за самоуправление в отрасъла или управлението на страната.
  Швейцарската система е утвърдена в техните условия и гражданско самосъзнание, тя е на териториален принцип по кантони. Обикновено решават дали да строят или променят нещо в инфраструктурата, в системата за образование и т.н. на ниво кантон. Но пък решенията, гласувани по кантони, все пак се обсъждат и гласуват в парламента.
  А знаете какви са междуличностните взаимоотношения у нас в един квартал, или в малък град, между няколко града в общината. Често хората ни са некомпетентни да вземат разумно решение, а реагират емоционално според лични антипатии и симпатии, без да се замислят. Имаме още път да извървим докато нашето общество стане достатъчно единно и отговорно към себе си.
  Предложението за избор вътре в професионалните среди на точния специалист за всяко ръководно място, според уменията и опита му, е продиктувано от нуждата от компетентни решения за дадена част от обществото. А всички части (отрасли, съсловия) могат да спорят аргументирано, да балансират и приемат изгодно за всички решение. Така интересите на целия народ (всички съсловия) ще се защитят най-пълноценно и по най-разумния начин. Когато такова компетентно и отговорно общество заработи - преки референдуми за национални решения ще придобият смисъл.
   
  Даниела Гигова хареса това.
 4. Antoaneta

  Antoaneta New Member

  Вярно, необходима е генерална ревизия и излизане наяве на гигантските кражби и ограбването на страната. А също и преосмисляне на членството ни в тоя или оня политико-икономически блок. България е гранична територия, може и трябва да бъде неутрална и самостоятелна.
  Относно ВЕИ-тата имам малко различно виждане. Няма лошо да се развива безвредна енергетика, така или иначе т.нар. ВЕИ са вече построени. Остава НЕК да бъде закрита, а Министерство на енергетиката да си поеме националното договаряне с чужбина, контролните функции - да ревизира, глобява, закрива частни и държавни електропроизводители, които са нерентабилни или не спазват правилата. А в законите да влезе правото на всяко частно ВЕИ да си построи и собствена преносна мрежа до потребителя, така доста села и паланки ще светнат, а малки производства в отдалечени райони да се съживят или създадат отново.
  Тази ми идея е свързана с развитието на селскостопански клъстери, в сега неелектрифицирани и пустеещи, но в близост до водни, слънчеви или вятърни електропроизводства в планинските райони.
  Концесиите трябва да се прекратят, а добивният отрасъл, особено на цветни и скъпоценни метали и минерали, е единственият отрасъл, който трябва да се води национален или държавен отрасъл. А вече преработката до готови продукти от тези изкопаеми суровини, може да е достъпна за отделните подотрасли.
   
  Последна редакция: 23 Окт 2015
  Даниела Гигова хареса това.
 5. Тони, говорех за това ВЕИ-тата да не бъдат държавно субсидирани. Нали са си частни предприятия? Да си намират и търсят финанси сами, а не да разчитат на бюджетни средства. Нали говорим за пазарна икономика?
  Да се върнат в експлоатация 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй. (Измамно спрени, за чието включване са необходими минимални разходи)
   
 6. Динко

  Динко New Member

  Абсолютно съм съгласен с изказванията дотук,ама хайде да ги направим тези промени.Хайде да събудим този заспал народ.Връщане на всички концесии на народа и находища,изгонване на частните енерго-дружества от страната и т.н..
   
  Даниела Гигова хареса това.
 7. Динко

  Динко New Member

  Е нема такъв народ,режисираха и си купиха избори и то местни,а какво ли ще е за президенските и парламентрните.Погнусен съм тотално,ето затова не ходя да гласувам,ама ква ли е файдата!
   

Сподели Страницата